Osmaniye arıcılar birliği başkanı Emin GAFFAROGLU,başkan Yard.Hasan HASANOGLU ile birlikte Düziçindeki arıcılarla bir araya geldi.
GAFFAROGLU;Arıcılara hükümetin gerekli desteği vermediğini 2 yıldır kovan başı 6 TL verdiğini buda ancak verilen bu para arıcıların bir kere göç etmesinin nakliye giderini bile karşılamıyor en az 15-20 TL kovan başı verildiği zaman arıcıların ekonomik sıkıntılarının bir nebze olsun giderileceğini söyledi. Bu yıl aşırı yağışlar nedeniyle ülkemizin bir çok yerinde bal verimi olmadı.Arıcılarımız yıl içerisindeki masraflarını bile alamadılar sıkıntı içerisine düştüler. Dedi.
GAFFAROGLU; Vatandaşlarımızdan isteğimiz açıkta ve ne olduğu belirsiz kutularda satılan bal gibi görünen,şeker ve glikoz balını almasınlar.5-7-10-15 TL ye ucuz bal alıpta bal yiyorum demesinler, insan sağlığına zararlı,sağlığımızı bozacak hiç arı görmemiş şeker ve glikoz yiyorlar,Çünkü balın en az maliyeti üreticiye 20-25 TL ye mal olmaktadır. Tanımadıkları arıcılardan bal almasınlar dedi.
BaÅŸkan Yard.Hasan HASANOGLU’da benimde arım var yıllardır ülkemizin bir çok il ve ilçelerine arılarımı götürüyorum.En güzel ve kaliteli balı bizim Osmaniye arıcılar birliÄŸi üyeleri arkadaÅŸlarımız ile il ve ilçemizdeki amatör arıcılarımız üreterek satmaktadır.Dedi.
Daha sonra kısa bir konuÅŸma yapan Osmaniye arıcılar birliÄŸi üyesi İsmet TOPAL’da;Arıcılar birliÄŸi baÅŸkanına ve yönetimindeki arkadaÅŸlarına ilçemize gelerek arıcıların bir araya gelmesine vesile olmasından dolayı kendilerine ve katılan bütün arkadaÅŸlarıma ayrı ayrı teÅŸekkür ediyorum.Dedi.Bizim birlik olarak marka almamız gerekmektedir.EÄŸer maliyeti çok yüksek ise en azından Osmaniye arıcılar birliÄŸi adına,Gerekli tetkik ve Tahlillerinin yapılarak bölgemizin balı paketlenerek insanlarımıza saÄŸlıklı,kaliteli ucuza bal yemelerini saÄŸlanmalıyız.Dedi.
TOPAL ;Sözlerine şöyle devam etti:Bütün yetkililere sesleniyorum:Dünyanın ve ülkemizin ekolojik dengesini sağlayan tarım ürünleri,meyve,doğada yetişen bütün ürün ve bitkilerin yaşamalarını ve % 80 verimini artıran arı üreticilerimize gereken maddi ve manevi destek verilmelidir.Çünkü; Üretime için verilen 1 TL.destek dahi,Ülkemizin sanayisi,ekonomisinin gelişmesi ve insanlarımızın sağlıklı yaşamasına vesile olacaktır.Dedi.


