Osmaniye
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.56
  • EURO
    32.84
  • ALTIN
    1982.3
  • BIST
    8757.66
  • BTC
    43248.04$

14 Mart Tıp Bayramında 197 Tıp Öğrencisine Beyaz Önlükleri Giydirildi

14 Mart Tıp Bayramında 197 Tıp Öğrencisine Beyaz Önlükleri Giydirildi
Harran Üniversitesi’nde Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında hekimliğe ilk adımını atan geleceğimizin doktorlarına beyaz önlükleri giydirildi

 Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Tıp Bayramı ve 2023-2024 akademik yılında tıp fakültesini yeni kazanan hekim adayları için “Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen törende öğrenciler, beyaz önlüklerini eğitim alacakları hocalarının ellerinden giydiler. Törende, hekimliğe ilk adımlarını atan 197 Tıp Fakültesi öğrencisi, ailelerinin katılımıyla beyaz önlüklerini giymenin ve hekimliğe ilk adımı atmanın heyecan ve gururunu yaşadılar.

Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 2. İdari Mahkeme Başkanı Derviş Yıldızoğlu, Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Vekili Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Denek, Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ile Prof. Dr. Ahmet İlyas, Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fırat Erkmen, dekanlar, Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’mızın okunması ve Tıp Fakültesinin tanıtım filminin gösterimi ile başlayan törende Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Vekili Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa ve Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fırat Erkmen birer açış konuşması yaptılar.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu açış konuşmasında; “Tıp Fakültemiz tarafından düzenlenen Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni’mize hepiniz hoş geldiniz. Rektör olarak bir yılımı doldurdum, bu bir yıl içerisinde Tıp Fakültesi bünyesinde birçok bölümü hizmete açtık. Hekim eksikliğinden dolayı kapanan bölümlerimiz vardı. Doktorlarımızı tekrardan üniversitemize kazandırdık. Hocalarımız da şu anda aramızdalar onlara müteşekkiriz. Üniversite hastanesi olarak halkımıza tam donanımlı bir hastane olarak hizmet vermeye devam ettik. Öğrencilerimize de en iyi eğitimi vermenin gayreti içerisindeyiz. Şu anda hastanemizde birçok alanda en iyi doktorlarımızın olduğu bir Tıp Fakültemiz mevcuttur. Hastanemiz bölgede de adından söz ettirecek bir hastane olarak büyük adımlarla ilerliyor. Sevgili anne, babalar; hocalarımıza ve bizlere güveniniz.  Çocuklarınız emin ellerde. Her yönden donanımlı birer doktor olarak mezun olacaklarına emin olabilirsiniz. Tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa açış konuşmasında ise “Bugün Tıp camiasının en önemli günlerinden birini kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 14 Mart tıp bayramı, tıp camiasının bir araya gelerek mesleklerini kutlama ve mesleki dayanışmayı pekiştirme günüdür. Biz de bu anlamlı gün kapsamında sevgili öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydireceğiz. Öğrencilerimizin saflığın sembolü olan bu beyaz önlükleri yaşamları boyunca gururla taşımalarını temenni ediyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK proje ödülü alan ve akademik performans gösteren hocalarımıza plaket ve teşekkür takdimi yapılan törende, hekimliğe ilk adımını atan öğrencilere Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, protokol ve hocalar beyaz önlüklerini giydirdi.

Toplu fotoğraf çekimi ile devam eden program, ’14 Mart 14 Sanatçı’ karma sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!