Osmaniye
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.56
  • EURO
    32.84
  • ALTIN
    1982.3
  • BIST
    8757.66
  • BTC
    43248.04$

Çilek Bahçesi kurulumu hibe başvuruları sürüyor

Çilek Bahçesi kurulumu hibe başvuruları sürüyor
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, 2024 yılı için “Çilek Bahçesi Kurulumu” hibe çağrı döneminin başladığını bildirdi.

Kolabaş, yaptığı açıklamada, hibe çağrısıyla gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçilerin desteklenerek gelir düzeylerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedeflendiğini belirtti.
Proje bölgesinde yer alan çiftçilere verilecek hibelerle en az 2, en fazla 5 dekarlık alanlarda çilek bahçeleri kurdurulacağını ifade eden Kolabaş, şunları kaydetit:
“Bu ilan metni genel bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Hibe Yatırım Konusu:
En az 2 en fazla 5 dekarlık alanlarda sertifikalı fideli, damlama sulamalı ve plastik malçlı çilek bahçeleri kurulumu yapılacaktır. Uygulama Bölgesi: Osmaniye ili Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Merkez ve Sumbas Ekonomik Kalkınma Kümelerine bağlı köylerde/mahallelerde hibeye çıkılacaktır. Bireysel başvurularda %70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır. Hibe çağrısı kapsamında satın alınacak mal/malzemelerin KDV-ÖTV’si başvuru sahibi tarafından ödenecektir”
Kolabaş, başvurularda dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekti.

Başvuruların 1 Mart’a kadar devam edeceğini hatırlatan Kolabaş, şöyle devam etti:

“Başvurular Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Sumbas İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacaktır.

Hibeye 1. Başvuru sahiplerinin “C. Uygulama bölgesi” bölümünde yazılı köylerde/mahallelerde ikamet etmesi zorunludur. Duyuru tarihi itibariyle en az 6 (altı) aylık asli ikametinin bu mahallelerde/köylerde olduğunu gösteren Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgisi Raporu istenecektir.

2. Başvuru sahiplerinin “C. Uygulama bölgesi” bölümünde yazılı köylere/mahallelere ait 2024 üretim sezonuna ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı sunulmalıdır.

3. Başvuru yapacak kadın çiftçiler için ÇKS kayıtlılık durumu yok ise yatırım yapmalarına engel teşkil etmemesi için aynı hanede oturan eşinin veya birinci derecede kan veya kayın hısımlarının belgeleri ile hibe desteğinden yararlanabilirler. Değerlendirme aşamasında kayıt belgesi kullanılan kişinin kayıtlı tüm arazi varlığı puanlamaya tabi tutulur.

4. Tüzel kişiler ve çiftçi örgütleri adına başvuru yapılamaz.

5. Kamu çalışanları (kadrolu ve sözleşmeli işçi, memur vs.) başvuru yapamazlar. 6. Geçmiş yıllarda KDAKP kapsamında Çilek Bahçesi Kurulumu hibesi alanlar (aynı hanede yaşayanlar da dâhil olmak üzere) başvuru yapamazlar.”

Kolabaş, “Ayrıntılı bilgi almak için KDAKP uygulama bölgesinde bulunan İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine (Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Merkez ve Sumbas) giderek şahsen ya da telefonla ilgili kişilerden (İPYB/Çiftçi Destek Ekibi) bilgi alabilirsiniz. Ayrıca size yol göstermesi için hazırlanan Hibe Uygulama Planlarından yararlanabilirsiniz. Bu kılavuzlar her bir yatırım konusu için ayrı ayrı hazırlanmış olup, gereken tüm detayları içermektedir.

Yukarıda belirtilen Hibe Uygulama Planını, Başvuru Formunu, Teknik ve İdari Şartnameleri ve bu belgelerin eklerini yukarıda belirtilen İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alabilir veya Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün web sitesinden indirebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!