Osmaniye
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.56
  • EURO
    32.84
  • ALTIN
    1982.3
  • BIST
    8757.66
  • BTC
    43248.04$

Depremin Ardından Seydi Gülsoy'dan Bir Yılın Değerlendirmesi


Depremin Ardından Seydi Gülsoy'dan Bir Yılın Değerlendirmesi
AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin birinci yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Gülsoy, depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet dilerken, kederli ailelere başsağlığı mesajını iletti.

Gülsoy, depremin ardından devletin, sivil toplum kuruluşlarının ve milletin gösterdiği dayanışma ve yardım çabalarını vurgulayarak, acil yardım ve destek sağlayan herkese teşekkür etti. Bir yıl içinde il genelinde yaşanan kayıpları paylaşan Gülsoy, depremin etkilerini azaltmak ve yaraları sarmak için devletin ve ilgili kurumların gösterdiği çabaları övdü.

Açıklamasında, depremin yol açtığı yıkımın boyutlarına değinen Gülsoy, il genelinde yıkılan binaların sayısını ve etkilenen bağımsız bölgelerin miktarını paylaştı. Ayrıca, devletin çadır ve konteyner kentler kurarak geçici barınma imkanları sağladığını, TOKİ'nin toplu konut projeleri hayata geçirdiğini ve inşa sürecinde oldukları konutları en kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy Açıklamasında  "Bugün, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz Asrın Felaketi olan depremlerin üzerinden bir yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Bir yıl önce, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizle birlikte Osmaniye’mizi de etkileyen asrın felaketi depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaşamış olduğumuz bu büyük afetler bizleri derin bir üzüntüye boğmuş; birçok eşimizi, dostumuzu, kardeşimizi bizlerden ayırmıştı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı derin bir üzüntüyle yad ediyoruz.

Depremin ilk anından itibaren devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve Türkiye’nin her yerinden yardıma koşan, dualarını eksik etmeyen aziz milletimiz bizleri bu zor zamanda yalnız bırakmayıp depremin etkilediği bölgelere acil yardım ve destek sağlamışlardır. Tüm bu süreç boyunca devletimizin ve Aziz Milletimizin gösterdiği kararlılık ve dayanışma ruhu, milletimizin yüreklerini bir araya getirmiş, tüm ülke tek bir yürek olmuştur.

Yaşamış olduğumuz bu depremlerde ilimizde 1.010 vatandaşımız hayatını kaybetti. 6 Şubat tarihinden bugüne kadar ilimizde 10.000 bina yıkıldı, Yıkılan bu binalar yaklaşık olarak 30.000 bağımsız bölüme tekabül etmektedir. Yaşanan bu büyük afetin ardından başta Valiliğimiz olmak üzere AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Belediyelerimiz, Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ve ilgili kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışarak depremin açmış olduğu yaraların sarılması için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bu süreçte evleri yıkılan vatandaşlarımıza devletimiz, AFAD ve KIZILAY eliyle geçici barınma için çadır ve konteyner kentler kurmuş; TOKİ eliyle toplu konut projeleri hayata geçirmiştir. İnşasına başlamış olduğumuz konut ve yapıları en kısa sürede tamamlayıp Osmaniyeli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şu anda ilimizde açta ve açıkta hiçbir vatandaşımız bulunmamaktadır. Hayatı normalleştirmek adına hükümetimiz tüm imkanlarımızı seferber etmektedir.

Bu vesile ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm kurumlarımıza ve aziz milletimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Hemşehrilerimiz, gönüllü kuruluşlar, belediyeler ve devletimiz, el birliğiyle bu zorlu süreci aşma noktasında büyük bir dayanışma sergilemiştir. Yaşadığımız bu felaketin getirdiği sıkıntılara rağmen, birlik ve beraberlik içinde olmanın kıymetini bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Aziz Milletimizin göstermiş olduğu bu kardeşlik ve dayanışma ruhuyla tez zamanda depremin açtığı yaralarımızı sardık, sarmaya devam ediyoruz.

Rabbimizden ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylemesini niyaz ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle acı günler yaşamamak, birbirimize daha çok kenetlenmek ve dayanışma içinde olmak dileğiyle, tüm hemşehrilerimize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin." sözlerine yer verdi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!