Osmaniye
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.56
  • EURO
    32.84
  • ALTIN
    1982.3
  • BIST
    8757.66
  • BTC
    43248.04$

Düziçi Karasu Şelalesi Nerede? ve Nasıl Gidilir?


Düziçi Karasu Şelalesi Nerede? ve Nasıl Gidilir?
Şelale, Düziçi’nde bulunan Düldül Dağı eteklerinde bulunuyor. Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenler buraya gelerek hem dağ havası alıp hem de şelale de serin suyun keyfini çıkarıyor.

Düziçi’nde James Bond Filmlerine set olan bir şelalemiz var artık. Bu yazımızda Karasu Şelalesi hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşmaya çalışacağız.

Karasu Şelalesi Hakkında Bilgi

Şelale, Düziçi'nde bulunan Düldül Dağı eteklerinde bulunuyor. Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenler buraya gelerek hem dağ havası alıp hem de şelale de serin suyun keyfini çıkarıyor.

Şelaleye olan ilginin artması için Düziçi Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile dağ yolu yeniden düzenlenmiş ve korkuluklar ile dağa güvenli hale getirilmiştir. Bu yol sayesinde hem doğaseverler hem de fotoğraf tutkunlarının buraya olan ilgisi artmış ve ziyaretçi sayısında artış olmuştur.

Şelalenin tanıtımı için de çalışmalar yapılmış ve James Bond filminin Adana çekimlerini yapan ekip ile irtibata geçilerek burada çekim yapılması sağlanmış. 4-5 saniyelik bir bölümünde şelaleye yer yerilmiş. Bu hareket yerli turist sayısında ciddi artışa sebep olmuş ve yaz aylarında hafta sonları ziyaretçi sayısı ortalama 1500 – 2000 kişiye çıkmış.

Karasu Şelalesi Özellikleri

Düziçi ovasının büyük bölümünü sulayan şelale, Ceyhan nehrine çaydır. Yaklaşış 10 metre yükseklikten akmaktadır ve suyu oldukça temizdir, berraktır. Birçok canlının yaşadığı karasu şelalesi dört şelalenin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır.

Şelalenin biraz yukarısında Karasu olarak bilinen bir kaynak suyu bulunuyor. Düziçi Belediyesi Ekiplerince suda yapılan incelemeler sonucunda bu suyun mide şişkinliği, isilik, kaşıntı ve mayasıl gibi hastalıklara iyi geldiği tespit edilmiştir.

Karasu Şelalesinde Ne Yapılır?

Fotoğraf: Eşsiz bir güzelliğe sahip şelale fotoğraf tutkunlarına oldukça güzel manzaralar sunuyor. Her mevsim doğanın en güzel renklerini bir arada görebileceğiniz bu yerde pek çok hayvan türüne rastlamak ve onların da doğal ortamda fotoğraflarını çekmek mümkün.

Doğa Yürüyüşü: Doğa severler için oldukça temiz bir hava ve gayet güvenli patika yollara sahip. Hem temiz havanın tadını çıkarıp hem de müthiş manzaranın keyfini çıkarın.

Piknik: Cıvıl cıvıl kul sesi ve suyun çıkardığı ses ile hem yorgunluğunu atıp hem de temiz havada açılan iştahınızı bol bol doldurabilirsiniz. Yediklerinizi eritmek için de sıcak havalarda şelaleye girebilirsiniz.

Karasu Şelalesi Nerede? ve Nasıl Gidilir?

Adres: Merkez Mahallesi, 80600 Gökçayır Köyü – Düziçi / Osmaniye

Ulaşım:  Düziçi ilçe merkezine ise yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Özel araç ile gelenler tabelaları takip ederek, toplu taşıma ile ulaşmak isteyenler de Osmaniye Merkezden otobüslere binerek ulaşım sağlayabilirler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!