Osmaniye
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.56
  • EURO
    32.84
  • ALTIN
    1982.3
  • BIST
    8757.66
  • BTC
    43248.04$

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı: Adana, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta Sağanak Bekleniyor

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı: Adana, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta Sağanak Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Mersin'in kuzeydoğusu (Çamlıyayla, Tarsus'un kuzey kesimleri), Adana'nın kuzeyi (Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Kozan, Feke), Osmaniye'nin Sumbas ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava Durumu ve Sıcaklıklar

Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece artması beklenirken, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek, bölgenin kuzey kesimlerinde ise yer yer kuvvetli rüzgarlar görülecek.

Adana ve Çevresi

Adana genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Aladağ, Feke, Karaisalı, Kozan ve Pozantı ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İl genelindeki hava sıcaklıkları ise 21-30 derece arasında değişecek.

Gaziantep ve Kilis

Gaziantep genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. İlçelerde hava sıcaklıkları 29-34 derece arasında seyredecek. Kilis'te de benzer şekilde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak, sıcaklıklar 29-32 derece arasında olacak.

Hatay

Hatay'ın kıyı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. İl genelinde sıcaklıklar 25-33 derece arasında değişecek.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş ve batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Andırın ilçesinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. İl genelindeki hava sıcaklıkları ise 20-30 derece arasında olacak.

Mersin

Mersin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çamlıyayla ve Tarsus'un kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. İl genelindeki sıcaklıklar 20-28 derece arasında olacak.

Osmaniye

Osmaniye ve çevresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Sumbas ilçesinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İl genelindeki hava sıcaklıkları 23-28 derece arasında seyredecek.

Uyarılar ve Tedbirler

Meteoroloji, Mersin'in kuzeydoğusu, Adana'nın kuzeyi, Osmaniye'nin Sumbas ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Bölgede ayrıca toz taşınımı hadisesi bekleniyor, bu durumun hava kalitesini etkileyebileceği ve görüş mesafesini düşürebileceği belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!