Osmaniye
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.56
  • EURO
    32.84
  • ALTIN
    1982.3
  • BIST
    8757.66
  • BTC
    43248.04$

BU YAZDIKLARIMI YAZIN BİR KÖŞEYE…

19 Ocak 2024, Cuma 08:33

Dünyanın merkezi; İslam’ın Doğuşu; İnsanlığın, Müslümanlığın, Adaletin, Haysiyet, Şeref ve Var olma Mücadelesinin, VUKUU BULDUĞU; KUTSAL KİTABIMIZ, KUR’AN- I KERİM’İN BU TOPRAKLARA İDİRİLDİĞİ; Tebliğ ve Cihat Savaşları’nın toprakları olarak; şu günümüzde ise MÜSLÜMANLARIN KAN VE GÖZYAŞLARININ SEL OLDUĞU; hatta ve hatta KATLİAMDAN DA ÖTE; SOY KIRIMDAN GEÇİRİLDİĞİ; SADECE; Bu topraklarda YALNIZ KALAN KUDÜS’ÜN VE MESCD’İ AKSA’NIN YETİM ÇOCUKLARI’NIN; hainlere KARŞI MÜCADELE VERDİĞİ; ORTA DOĞU Topraklarından; Müsaadelerinizle bahsetmek istiyorum.

            ORTA DOĞU’NUN; bir çok yerinde göz yaşlarının sel olduğu; insan haysiyetinin, onurunun; şerefinin ve NAMUSUN; Bir namussuzun; bir katil ve hainin elinde; Şeytani ve Hayvani hissinin AYYUKA ÇIKTIĞI; Küresel güçler dediğimiz BAZI DEVLETLER ELİYLE KAN AĞLADIĞI FİLİSTİN’E SOYKIRIM UYGULADIĞI; Buna rağmen; Müslüman devletlerin; Tut yemiş bülbül gibi suskun kalarak; seyrettiği; hatta, YUMACIK KİRPİ gibi kafalarını içlerine çektiklerini ve SUSKUN kaldıklarını ANLAMIŞ DEĞİLİZ!..

            Müslümanların ilk KIBLESİ OLAN; MESCİD’İ AKSA için mücadele eden; O’nu Kurtarmak için canı ve kanı PAHASINA SAVAŞAN ORDUYA; bir DENSİZİN; TERÖRİST DEMESİNİ DE anlamış değiliz!.. Takdir edersiniz ki, maalesef; böyle bir garip sürecin içinden GEÇİYORUZ!.. Bu durum hem çok vahim; hem de tarifi mümkün olmayacak kadar GERÇEK ve maalesef çok ACIDIR!.. Allah ( CC) Aşkına vicdanen şuna bir bakar mısınız? Vatanını düşmandan koruyan, mücadele edene, terörist diyor da; düşmana 50 – 60 yıldan beri; niçin bunların bu kadar toprağını işgal edip teslim aldın. Seninki düphe, düz hırsızlık ve eşkıyalıktır.”Demiyor.

            Ben şahsım olarak şu gerçeği itiraf edeyim ki; 50 – 60 YILDAN beri MÜDAHALE  ETMEYİP hatta SESSİZ  KALAN; GELMİŞ – GEÇMİŞ TÜM DEVLET YETKİLİLERİMİZİ; SUSKUN KALMALARINI  KINIYORUM!.. Osmanlı Mirası bu Kutsal Topraklar bu hale DÜŞMEYECEKTİ!.. Bu duruma gelmeyecekti. Etkin olarak MÜDAHELE VE MÜCADELE ETMELERİ LAZIMDI!.. Diye düşünüyorum.

            ÜSDAT; Cemil Meriç’in “ Bir yerde ZULÜM var da; ZULMÜN karşısına taraf olmayan bir kimse varsa namussuzdur. Ben Allah (CC) tarafındanım!” Diyor. Peki; şimdi size soruyorum? Bu zulmün ya da dünyada ki; Müslümanları katleden; SOYKIRIMDAN Geçiren HAİNLERE KARŞI ses çıkartmayan; susan; hatta KAFASINI İÇİNE ÇEKEN; ZULME KARŞI OLMAYARAK; ALLAH-U TEÂLÂ’NIN EMRETTİĞİ; TEBLİĞ ve CİHAT FARZI’NI YERİNE GETİRMEYEN MÜSLÜMANLAR SORUMLU DEĞİLLER MİDİR?..

            Filistin ve Kudüs’teki MÜBAREK  YERLERİN birçok bölgelerinde SOYKIRIMA MARUZ KALAN MÜSLÜMANLAR gibi dünyanın birçok yerlerinde; SOYKIRIMA MARUZ KALAN Müslümanlar da; ne yazık ki; tıpkı, Filistin gibi kimsesiz ve YALNIZ BIRAKILMIŞTIR!.. Bu soykırımları KABULLENEMEYEN; Vicdan muhasebesi ile bunlardan bazılarını TAHLİL VE TESBİT eden saygıdeğer BİLİM ADAMI, Ödül Sahibi; Sayın Aziz SANCAR HOCAM’IN tespitini sizinle paylaşmak istiyorum. Ayrıca; Sayın Hocama sahsım ve sizin adınıza saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum!.. Bunlardan bazıları şöyledir: “ Ukrayna’da insanlık ölüyor.” Diyorlar.“ Doğru; ama eksik.

            Çünkü o insanlık!.. Afrika’da AÇ bırakılmış,

            Bosna’da TECAVÜZE uğramış,

            Doğu Türkistan’da UNUTULMUŞ,

            Filistin’de TERK edilmiş,

            Çeçenistan’da GÖRMEZDEN gelinmiş,

            Hocalıda DUYULMAMİŞ,

            Myammar’da YAKILMIŞTI.” Diyor. Sayın Aziz Sancar Hocam. BAKINIZ;

            Birde yabancıların Türkiye üzerinde besledikleri HAİNLİKLERİNE GÖZ ATALIM;

            Türkler bizi istemeyebilir. Ama oranın sahibi Türkler değil ki:

                                   Amerikan Board misyoneri Wheel’er

Türkiye’yi Hıristiyanlaştırmak için gerekirse, tam 500 sene bile bekleriz.

                        Amerikan Board misyoneri White.

Türkiye bizimdir. Gerekirse kan dökeriz.

                        Baş Piskopos Hıristodulos.

                        DURUM BU!..

            Malumunuz; Müslümanların Şehit olduğu; vahşete ve insanlık dışı muameleye maruz kaldığı bir zamanda; ayrı dinlere ve soylara mensup olan insanları bile; çileden çıkaran, “Dünyanın gözü önünde soykırım yapılıyor. İnsanlık nerede?” Diye feryat eden vicdan sahibi insanlar “dünyaya haykırırken; Müslüman devletler acaba neredeler? Sanırım şu anda bu korkak Müslümanlar; korkaklıklarını yenemeyip saklanacak yer arıyorlar. Herhalde tehlike geçtiği zaman,  sanırım; saklandıkları yerlerden çıkarak KAHRAMAN kesileceklerdir. Katil Netanyahu ABD başkanı BIDEN’DEN aldığı destek sayesinde; soykırımda sınır tanımıyor. Bence bunun; hayat boyu unutamayacağı bir tokat yemesi lazımdır. Çünkü Atalarımız; “ Uslanmayanı etmeli tekdir; tekdirle uslanmayanın; hakkı kötektir.” Demişlerdir. O halde bence bu hainin KÖTEĞE İHTİYACI VAR ve tam zamanı diyorum. Çünkü Allah (CC) ESİRGESİN; bu SAVAŞ, KEHANET; yani Kıyamet Savaşı demek oluyor ki; bu da ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINA YOL açabilir. Benden SÖYLEMESİ! Lafla peynir gemisi yürümez. İCRAAT GEREKTİRİYOR!

Allah (CC) esirgesin ama sözlerimi garipseyen; “ Olur mu öyle şey!.. Diyen saygıdeğer okurlarım; şu söylediklerimi, lütfen; AJANDALARININ BİR KÖŞESİNE YAZMALARINI istirham ediyorum!.. Bakınız;

ABD’nin bu zamana kadar; yani şu güne kadar pkk’ye çok açık ve net olarak; YARDIM ETTİĞİĞİNİ; LOJİSTİK DESTEK SAĞLADIĞINI VE UÇAKLARLA SİLAH, MERMİ ATTIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?.. Ya da tahmin EDİYOR MUYDUNUZ? ASLA; AKLINIZA BİLE GELMİYORDU! Daha fazla TARİHİ OLAYLARA VE DERİNİKLERE İNMEK itemiyorum!.. Ancak şu konuyu ısrarla İTİRAF ETMEK İTİYORUM.

            İsrail ve ABD’nin AMACI; Nil’den FIRAT’A kadar  TEVRAT’’TA VADEDİLMİŞ  OLAN ORTA  DOĞU TOPRAKLARI’NI İŞGAL EDEREK; ELE GEÇİRMEK VE BÜYÜK İSRAİL YAHUDİ KIRALLIĞINI, KURMAKTIR!.. Gerçi yukarıdaki bölümlerde de ya da; önceki yazılarımda da verdim ama STRATEJİ’Yİ YİNE VEREYİM!.. Yahudiler ısrarla şöyle diyorlar:

“Birinci bin yılda Amerika ve İngiltere’yi DİZAYN ETTİK (Değiştirdik); İkinci bin yılda Afrika’yı DIZAYN ETTİIK VE SÖMÜRGELEŞTİRDİK!.. Üçüncü bin yılda ise HEDEFİMİZ; BAŞTA TÜRKİYE VE İRAN OLMAK üzere ORTA DOĞU’DUR!..” Diyor.

            6. Filo’nun Kızıl Denize gelişi boşa değil ve bence ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞ’I NEDENİDİR!..-

            Amerika Devlet başkanının “Zaten ben de SİYONİTİM !” Diyerek; İsrail’e tüm imkanları sağlayarak; güç vermek; ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI’ NA BİR SEBEPTİR!.. Birilerinin söylediği gibi Orta Doğu’da, Amerika’nın hesabı olan BOP PROJESİ ŞU ANDA ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI NEDNİDİR

Bir vurulmuş; ölmüş bir Müslüman kadının arabayla CESEDİNİ CANİCE, TEPELEMEK; ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI NDENİDİR! GERÇİ MİT’İMİZ CEVABINI VERDİ DE; “HAMAS MÜCAHİTLERİ TÜRKİYE’YE KAÇTI DİYEREK; MOSSAT ÜYELERİNİN, TÜRKİYE’YE OPERASYON İÇİN GELMELERİ; ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI NEDENİDİR!.. HANGİSİNİ YAZALIM Kİİİİİ.....İ? EŞELEDİKÇE ÇIKAR SONU GELMEZ!..

 

 

            Doğrular karşısında susan; dilsiz şeytan değil midir? Yazıklar olsun! Biri değil, susanların hepsi DİLSİZ ŞEYTAN oldular! BAKINIZ: İbrahim Enes Duruay Hocam; “Şam’dan Kudüs’e Yetim Topraklar” adlı esri’nde,” Eyy... Muhammed Ümmet’i; Kudüs’ü, Kudüs’ün YETİM ÇOCUKLARI’NI ve ilk Kıblen MESCİD – İ AKSA’YI bıraktın da onlar yalnız; aç, susuz, çıplak, yardıma muhtaç; sen ise arkanı döndün yönün nereye? Nereye gidiyorsun?”Diyor. Doğru değil mi? Şimdi dünyanın hain SİYONİSTLERİ birleştiler; Müslüman kardeşlerine vuruyorken; sen ne yapıyorsun? Nereye gidiyorsun ya da neyin hesabını yapıyorsun Allah (cc) aşkına? Bana söyler misin? İsa (as)’in çarmıha gerilmesinden bu yana, bin yıldan beri Katolik ve Protestan PAPAZLARI; ORTA DOĞU’NUN MÜBAREK TOPRAKLARI’NIN TÜMÜNÜ ELE GEÇİRMEK İÇİN BARIŞTILAR DA; sen hala birbirinle BARAŞIK değilsin. Düşmanlık neyin nesi; burada neyin hesabı yapılmakta bilmiyorum.  Bakınız;

            ORTA DOĞU COĞRAFYASI’NI TANIMADAN, bilmeden; olayları tanımlaya mayız ve yorumlamaya mayız. Filistin’i, İsrail’i bilemeyiz. Evet, şimdi; İŞTE;

            ORTA DOĞU COĞRAFYASI: DİYORUZ.

            ORTA DOĞU; DÜNYANIN MRKEZİ KALBİ VE MÜBAREKTİR!..

            Birçoğumuzu, bilhassa; dünyada olan biteni merak eden, okuyan, düşünen, hayata farklı bakış açıları ile bakabilen, Hakikatin BATIL İLE MÜCADELESİNDE taraf olan, zulmün olduğu yerde sessiz kalmayan; GENÇLİĞİ doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiren HAREKETLİ VE ÇOK SICAK GELİŞMELERİN yaşandığı, CADI KAZANI gibi cayır, cayır yanan ve KAYNAYAN ORTA DOĞU’YA doğru çıktığımız yolculuğumuza Orta Doğu Coğrafyası’nı tanıyarak çıkmak en mutabık olacağımız yegâne adımdır.

            Orta Doğu ile atlandırdığımız coğrafya; üç kıtanın yani (Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının) birleştiği bölgedir. Bu Bölge; Yunanistan’dan Türkistan’a, Libya’ya, Etiyopya’ya kadar uzanmaktadır. Anadolu’muzu da içine alan Orta Doğu Bölgesi; günümüzde otuz beş ülkenin var olma ve HAYAT BULACAĞI mücadelesi verdiği coğrafyadır.

            Küresel Güçler dediğimiz devletlerin birçoğu zenginlikler, lüks ve safahat ve hayat dolu hayatlar hüküm sürerken; diğer taraftan da iç savaşların ve Batı tarafından operasyonların umudu ve hayatı vurduğu yerlerde; mutsuzluk hüküm sürüyor. Onun içindir ki; bu Mukaddes yolculuğa da bu yüzden çıkıyoruz.

            Diyor ÜSTAD;

            Umudun vurulduğu GAZZE’NİN, Halep’in, Şam’ın, Bağdat’ın ve Kudüs’ün topraklarına umudu, umuda tekrar ekebilmek için: Derdimiz odur ki;” Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur. Ben Allah (CC) tarafındayım.” Diyen Cemil Meriç’in dediğini kabullenelim ve lütfen taraf olalım!..

            Orta Doğu, cayır, cayır yanarken; İnsanlık tarihinin burada başlamış; ilk  insanlar da yaşamak için Orta Doğu Toprakları’nı TERCİH ETMİŞLERDİR!.. İşte onun içindir ki; bu topraklar; güzellikleri ve ZENGİNLİK KAYNAKLARI BAKIMINDAN dolayı dünya devletlerini KISKANDIRMAKTADIR!.. İnsanlık bu topraklarda doğduğu için; Savaşlar da günümüze kadar; bu topraklardan olagelmiştir!..

            Aynı zamanda Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de adı anılan ve hürmet duyduğumuz; birçok Peygamberlerin de Vatanıdır. Orta Doğu.

            Bu münasebetten dolayı da; ayrı bir önemi vardır; bu toprakların. Biz Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler için de öyle.

            Topraktan ilk yaratılan, ilk örtünen, ilk inanan insan; Âdem Peygamber (AS)’in yaşadığı bölgedir. Orta Doğu!.. Bakınız ve iyi dileyiniz. LÜTFEN!

            “ Kavmim; hala sakınmayacak mısınız?”Diye soran – Peygamber’in Hud (AS)’in Vatanıdır, Orta Doğu!..

            Sadık Peygamber İdris (AS)’in; sözünde doğru İsmail (AS) Peygamber’in Vatanıdır. Orta Doğu!..

            Ayet – i Kerime’de Salih kimselerdendir. Diye kendisinden bahsedilen Zülkifl (AS) ve Elyasa (AS) Peygamberlerin Vatanıdır. Orta Doğu!..

            Kavmine dönüp,” İyilik dururken; niçin kötülüğü istiyor sunuz?” Diye soran Salih (AS) Peygamber’in; Rabbi’ne, “ Zalimlerin yok oluşunu arttır.”Diye dua eden Nuh (AS) peygamber’in; Vatanıdır. Orta Doğu!..

            Zalimin oyununu bozan; İbrahim (AS) Peygamberin, İbrahim’e, eşine müjdelenen Peygamber, Yakup (AS)’in Vatanıdır. Orta Doğu!..

            Rüya tabiri ilmi öğretilen Yusuf (AS) Peygamber’in ve Allah-u Teâlâ’yı çok tespih ettiği için bir balığın karnına alınarak, hayatı bağışlanan Yunus (AS) Peygamber’in Vatanıdır. Orta Doğu!..

            Ayet-i Kerime’de “ Kulunuz Eyyub’u da an!..” Diye kendisinden bahsedilen SABRIN SULTANI Eyyub (AS) Peygamber’in Vatanıdır. Orta Doğu!

            “ Yeryüzünde, fesat yaparak azmayın!”Diye kavmini uyaran, Şuayip (AS) Peygamber’in Vatanıdır. Orta Doğu!

            Kavmini zalim Firavun’dan kurtaran Musa (AS) ve daha çocuk yaştayken hikmet verilen, Yahya (AS) Peygamberlerin, Vatanıdır. Orta Doğu!

            Rabbimin merhametinden Peygamber olarak ihsan edilen, Harun (AS)  Peygamber’in Vatanıdır. Orta Doğu!

            Dağlar ve kuşlar, emrine verilen; Süleyman (AS) Peygamber’in Ayet’lerde “ Davud’a da Zebur’u

Verdik.”Diye kendisinden bahsedilen Davut (AS) Peygamber’in Vatanıdır. Orta Doğu!

            İffetli bir Hanım, Meryem (AS) ve kendisine İNCİL KİTABI İNDİRİLEN, Allah (CC) elçisi (Meryem’in oğlu,) Mesih İsa (AS) Peygamber’in, Vatanıdır, Orta Doğu!

            Allah (CC), Resulü ve Peygamberlerin sonuncusu, beraberindekilerin; kâfirlere karşı çok çetin! Kendi aralarında gayet merhametli olduğu; Âlemlere Rahmet Efendimiz; Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’Efendimizin, Vatanıdır. Orta Doğu!

            En Sevgilinin yaşadığı, sokakları gül kokulu hatıralarla dolu, mukaddes üstü mukaddes, Mekke ve Medine’dir, Orta Doğu!

            Adı anıldığında, yüreğimizi titreten şehir Kudüs ve şehri anlamlı kılan Mabet Mescid –i Aksa’dır. Orta Doğu!

             Hz. Peygamber’in FETHİ’Nİ Müjdelediği yedi tepe üstüne kurulan şiir gibi bir şehir; İstanbul’dur. Orta Doğu!

            Peygamberler şehri Diyarbakır; Urfa’dır Orta Doğu!

            Dostluğun, kardeşliğin, samimiyetin şehri; Bakü’dür. Orta Doğu!

            İnsanlar için büyük ibretler barındıran Erha’dır. Orta Doğu!

            Medeniyetin şehri Şam’dır. Orta Doğu!

            ACININ, KEDERİN, KATLİAMIN, SOYKIRIMIN,  İŞKENCENİN, ÇİLENİN,  DUL VE YETİMLERİN, ÖKSÜZLERİN, KİMSESİZLERİN, ÂLEM’İ ŞEHİTLERİN ŞEHRİ, Gazze’dir. Orta Doğu!

            Bütün Müslüman Âleminin yani, Ümmet’i Muhammed’in ilk KIBLESİ olan; MESCİD-İ AKSA’nın yer aldığı yerdir. Orta Doğu! Diyor. İbrahim Enes Duruay; “ Şam’dan Kudüs’e Yetim Topraklar.” Adlı eserinde:

            Aziz kardeşlerim son olarak şunu yapmanızı sizden istirham ediyorum. Sizin de bildiğiniz gibi lafla peynir gemisi yürümez. İCRAAT GEREKLİDİR! O halde; ABD ve İsrail ürünlerini almayıp boykot edelim. Lütfen!.. İsrail’e destek veren diğer Orta Doğu devletlerinin de ürünlerini almayalım. Lütfen!

            DİĞER TARAFTAN; bu ve bunun gibi TERÖRE DESTEK VEREN TÜM HAİN DEVLETLERLE ilişkilerin kesilmesi için SİYASILERİMİZE ÇAĞRI YAPALIM!..

            İncirlik ve kürecik ÜSLERİNİN ya kapatılması ya da FAALİYETLERİNİN DURDURULMASINI veya kontrol altına alınmasını hükümetimizden ısrarla talep edelim, ve ediniz!..ONLAR NE KADAR ÇOK OLURLARSA OLSUNLAR; Allah (CC) BEDİR SAVAŞI’NDAKİ  MUCİZE GİBİ BİR MUCİZE GÖNDERECEKTİR İNŞAALLAH!.. BUNA İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ!..

            Ayrıca ben şahsen ŞİDDETLE, İsveç’in NATO ÜYELĞİNE karşıyım. Çünkü dünyada PPK’nın en büyük KAMPI İsveç’tedir ve çok tehlikelidir. Olay tarif edilemeyecek kadar önemli ve vahimdir. Bu söylediklerimi isteyenler; İSTERSE BİR KÖŞEYE YAZABİLİR!..

            KIZILELMA NEDİR? NE DEĞİLDİR? konusunda buluşmak üzere hoşça kalın;

             

                                                                                                           Hamza Eser

                                                                                                            Em. Öğret.

                                                                                                            Araş. /  Yaz.

                                                                                                           05352141515

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum